Het onstaan van Point of View Amsterdam

In 2016 ontwierpen drie studenten, Bram Smulders, Laura de Mildt en Helen Arenz, van de Fotoacademie Amsterdam een idee voor het maken van een ‘tableau vivant’ van een Italiaanse familie in een after-dinner setting. In dit beeld verwijzen ze naar ontwikkelingen in onze maatschappij, leven en dood, maar ook inspiratie uit grote werken van Da Vinci en Rembrandt van Rijn komen terug in het beeld.

De modellen in het beeld zijn veelal mensen vanuit film-,theater- en musicalwereld. Een bewuste keuze van de makers, om het beeld sterker te maken.

De shoot vond plaats op het grote podium van DelaMar-theater in Amsterdam. Door deze locatie werd de hele ambiance en sfeer in het beeld versterkt en konden ze gebruik maken van alle professionele omstandigheden die het theater biedt.

De makers van het beeld, The Italian Dinner, geloven in ‘kunstvoorkunst’ en leren van elkaar. Deze waarden willen de startende fotografen ook weer doorgeven. Om zo een begin te maken aan een dynamiek van samenwerken en leren in de fotografie.

Werkwijze

Tijdens een kick-off en presentatie van het schilderij op het podium in de DeLamar-theater, werd het ideële doel werkelijkheid. Stichting PointofView Amsterdam werd geboren. Een online-galerie waar foto’s geëtaleerd worden voor de verkoop waar de opbrengst van de beelden voor een deel naar een fonds gaan.

Dit fonds het maakt mogelijk om talentvolle fotografiestudenten waarvoor een fotografieopleiding geen mogelijkheid is een kans te bieden.

Bestuur

Point of View Amsterdam is een stichting met een drietallig bestuur: Ernst Kraaij (penningmeester), Monique Baan (curator), Helen Arenz (voorzitter). Point of View is exclusief verbonden aan de Fotoacademie in Amsterdam en werkt hiermee samen.

© 2017 - 2018 pointofviewamsterdam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel